Återförsäljare     Kontakta oss

RB14-25N2, SENSiA

Eldriven skjutstativtruck, 1.4 - 2.5 ton

Mitsubishi Forklift Trucks lanserar nu det senaste tillskottet till företagets omfattande serie lagertruckar: SENSiA.

Under utvecklingsarbetet med de 11 skjutstativtruckarna i den senaste serien genomförde tillverkaren en studie som omfattade chefer och gaffeltruckförare i syfte att hitta lösningen till optimal drift hos skjutstativtruckar.

Svaret? Svaret är samverkan mellan förare och maskin.

Skickliga förare investerar hög kompetens i sitt arbete, och Mitsubishis konstruktörer har tagit stor hänsyn till allt som kan påverka trucken och föraren och ge bästa prestanda.

Föraren har total kontroll

SENSiA lyfter ända upp till 13 meters höjd och har revolutionerande fingertoppsreglage med modulerat tryck som svarar naturligt på förarens beröring.

F2-knappen manövreras med tummen och fördubblar antalet integrerade funktioner – till exempel sidoföring (tillval), tiltcentrering och förinställning av höjd – och den kan användas utan att du behöver röra handen.

Prestandan hos SENSiA kan skräddarsys efter förarens behov och du kan välja mellan två inställningar som standard. ECO-läget håller energiförbrukningen låg och är idealisk för nya förare eller långa skift, medan PRO-läget ger högre prestanda till erfarna förare – idealiskt för perioder med hög arbetsbelastning i lagret.

Belastningsskydd

Förare av skjutstativtruckar stiger in i och ut ur sina fordon upp till 100 gånger om dagen – vilket motsvarar att lyfta 7 000 kg per skift. SENSiA har en låg sittposition (bara 1 030 mm), ergonomiska handtag och breda halkskyddade fotsteg minskar belastningen på föraren. Rattkonsolen är ställbar och kan fällas undan så att in- och urstigning underlättas ännu mer.

På insidan har truckens rymliga hytt utrustats med pedaler som minimerar belastningen på vristerna. Med det ergonomiska armstödet och förarsätet kan förarna optimera sin körställning.

Hytten är en specialkonstruktion från Mitsubishi och ger förarna mycket god överblick över gafflarna och lasten.

Smidig körning

SENSiA ger mycket smidiga övergång mellan olika platser, och truckarna är idealiska vid säkra lyft av värdefulla eller bräckliga laster till höga höjder. SENSiA Sensitive Drive System (SDS) förstärker köregenskaperna och ger jämna rörelser samtidigt som den fasta och progressiva styrningen ser till att trucken är smidig vid stapling och stabil vid körning med högre hastighet.

Lasterna sätts in och tas bort ur racksystemet på snabbast möjliga sätt genom Passive Sway Control (passivt svajmotstånd) och Mitsubishis prisbelönta Active Sway Control  (aktivt svajmotstånd som tillval) – som kan kombineras och ge en kraftig minskning av stativets svajning.

Den nya serien har lyftkapaciteter från 1 400 kg till 2 500 kg – truckarna finns i standardutförande och högprestandautförande, och de kan anpassas efter mängder av olika uppgifter.

Fakta
Kapacitet: 1400 - 2500 kg
Lyfthöjd: 4800 - 13000 mm

Modeller
RB14N2S       1400 kg
RB14N2HS    1400 kg
RB16N2S      1600 kg
RB16N2HS   1600 kg
RB16N2        1600 kg
RB16N2H     1600 kg
RB16N2C     1600 kg
RB16N2HC  1600 kg
RB20N2H     2000 kg
RB20N2X     2000 kg
RB25N2X     2500 kgSamlingsbroschyr
Datablad

Kontakta oss
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till er så snart som möjligt.
* Obligatoriska fält
Namn: *
Företag:
E-post: *
Telefon:
Meddelande: